Сирийски бежанец от ИД е подготвял атака срещу американска църква

  • 20 юни 2019 07:32

  • 502
  • 1
 Сирийски бежанец от ИД е подготвял атака срещу американска църква
© Getty (архив)

Сирийски бежанец, заподозрян в подготовка на нападение срещу църква в Пенсилвания от името на Ислямска държава (ИД), бе задържан вчера, предаде АФП, цитирайки министерството на правосъдието на САЩ.

Мустафа Мусаб Алоуемер е пристигнал от Сирия като бежанец през 2016 година. 21-годишният младеж се готвел за бомбен атентат срещу църква в Питсбърг, който щял да извърши от името на ИД.

Евентуален атентат е можел да причини много жертви, съобщи Майкъл Макгарити, представител на ФБР. "Ние приемаме много сериозно нападенията срещу църкви и други религиозни институции и ще използваме всичките си ресурси, за да попречим на терористични нападения срещу тях", увери той.

Заподозреният е показал документи за строежа на църквата и за използването на експлозиви на човек, когото смятал за симпатизант на джихадистите Това обаче бил агент на американската федерална полиция.

Задържаният бил подготвил план с 10 точки, планирайки да занесе експлозивите в църквата в раница. Атентатът щял да бъде извършен следващия месец.

Последвайте канала на

БТА
502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
на всички боклуци-

2019.06.20 | 08:38

1

терористи вербувани и обучени от сереу им казват сирийци.

Добави коментар

Водещи новини