Тръмп призова UK да не плаща цената за Брекзит

  • 02 юни 2019 07:18

  • 2600
  • 7
Тръмп призова UK да не плаща цената за Брекзит
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова Великобритания да откаже да плаща 39-те милиарда паунда, които са цената за раздяла с Европейския съюз, предаде вчера Ройтерс.
Тръмп също така посъветва Лондон да се оттегли от преговорите с ЕС за напускане на блока, ако не получи това, което иска.


В интервю за вестник "Сънди таймс" в навечерието на държавната му визита във Великобритания, която ще започне утре, Тръмп заяви, че следващият британски лидер трябва да прати привърженика на твърдия Брекзит Найджъл Фараж да води преговорите за Брекзит.
Тръмп каза, че Великобритания трябва да напусне ЕС тази година.

"Те трябва да приключат с това. Аз бих се оттеглил. Ако не получиш справедлива сделка, се оттегляш", посочи американският президент.
Тръмп отново изрази подкрепата си за тези от кандидатите за премиерския пост във Великобритания, които заявиха, че тя трябва да напусне ЕС на 31 октомври с или без сделка.
Сред тези кандидати е бившият британски външен министър Борис Джонсън, когото Тръмп похвали в интервю от петък за вестник "Сън". Кандидати са също бившият министър по въпросите на Брекзит Доминик Рааб и вътрешният министър Саджид Джавид.

Тръмп каза, че според него Консервативната партия е допуснала грешка, че не е ангажирала лидера на Партията на Брекзита Найджъл Фараж в преговорите в Брюксел след неговото успешно представяне на изборите за Европейски парламент миналия месец.

"Много харесвам Найджъл. Той има много да предложи - той е много умен човек. Те няма да го ангажират (с преговорите за Брекзит), но само си помислете колко добре щеше да е, ако го направят. Просто все още не са се досетили за това", изтъкна Тръмп.

По въпроса с цената за Брекзит, Тръмп заяви: "Ако бях на тяхно място, нямаше да плащам 50 милиарда долара. Това е огромна сума". Тръмп каза още, че първо ще трябва да "опознае" ветерана социалист начело на Лейбъристката партия Джереми Корбин преди да позволи на американското разузнаване да споделя най-чувствителните си тайни с едно евентуално правителство с твърди леви убеждения.
Американският президент предупреди британските министри да не изложат на опасност споделянето на разузнавателна информация, позволявайки на китайския технологичен гигант Хуавей да изгради своя безжична комуникационна мрежа от пето поколение (5G) във Великобритания.

Последвайте канала на

Novini.bg
2600 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.06.02 | 13:19

7

Докога перхидроления педераст ще се меси в европейските отношения??? Да си гледа проблемите с Китай и да не си вре миризливия нос в Европа!!!

ДМД

2019.06.02 | 12:27

6

Те ФАЩ, така правят. Крадат навсякъде и никога не плащат..!

рижавия Дони

2019.06.02 | 10:52

5

Е СЛУГА НА СВЕТОВНАТА ЦИОНИСКА МАФИЯ.

2019.06.02 | 10:44

4

Тръмп се опитва да разруши ЕС. Още малко ще поискат импийчмънт в Щатите, той тръгнал да се меси навсякъде в света. Скара се с половината свят. Явно не става за политик.

Ана Тема

2019.06.02 | 08:44

3

Няма ли краварете да продължат 200 годишната традиция и да го .... думнат най-сетне този психо-каунь!?
Нали е оправил вътрешните проблеми в краварника си,та сега се е заел да оправя и ЕС!

Тръмплин

2019.06.02 | 08:32

2

Хаха тоя стар чепик няма ли си друга работа да се огражда със стена от света та е тръгнал акъл да дава на другите

Ira

2019.06.02 | 08:00

1

Браво на Тръмп. Омръзна ни подлизурското, страхливо и конвеционално поведение на повечето политици.

Добави коментар

Водещи новини