Тръмп замина на държавно посещение в Япония

  • 25 май 2019 07:15

  • 616
  • 2
Тръмп замина на държавно посещение в Япония
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил отпътуваха от Вашингтон за Япония, където ще направят държавно посещение, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА. Тръмп има честта да бъде първият държавен глава, поканен да се срещне с император Нарухито, възкачил се на престола на 1 май, след като баща му абдикира, отбелязва Асошиейтед прес. Американският президент ще бъде посрещнат в Япония с най-големи почести, ще може да играе голф и да връчи купа, носеща неговото име, на шампионат по сумо.

Японският премиер Шиндзо Абе, който е може би най-близкият приятел на Тръмп в световната политика, ще използва посещението, за да продължи кампанията си, позволила му досега да избегне опасността от налагане на потенциално унищожителни американски мита на японските автомобили, отбелязва АП.

Белият дом заяви, че визитата на Тръмп става в "исторически момент за Япония" и показва, че съюзът между двете страни е по-силен отвсякога. Висш представител на американската администрация каза, че в Япония Тръмп ще направи някои важни съобщение, но не пожела да уточни какви, предаде ДПА. Президентът имал намерение да наблегне на важността на свободната и честна търговия, както обикновено правел, но всъщност не търговията щяла да бъде във фокуса на посещението, а гостуването на японския император, посочил източникът.

Срещата на Тръмп с Нарухито е в понеделник. След това той ще води разговори с премиера Абе, с когото неофициално ще се срещне и преди това в неделя. Очаква се двамата да играят голф и да гледат състезание по сумо, а Тръмп да връчи лично купата на победителя. Подробности по програмата ще бъдат съобщени по-късно. Преди да се завърне във Вашингтон, президентът ще посети и американската военноморска база Йокосука и ще говори пред разположените там американски войници.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
616 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.25 | 15:11

2

Баба ти Тръмповица пак провокира мъжката сила на вятъра.

Янките искат Добруджа за шистов газ,

2019.05.25 | 09:42

1

седесарската мафия е съгласна, ще гласуваш ли за сините разсипници?

Добави коментар

Водещи новини