Джо Байдън: Доналд Тръмп води разрушителна политика

  • 19 май 2019 15:04

  • 610
  • 2
Джо Байдън: Доналд Тръмп води разрушителна политика
© Getty Images

Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за президентските избори през 2020 г., започна кампанията си с предложение за платформа, основаваща се на сътрудничество и единство между партиите, и с критики към "главния разединител" Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде ДПА.

Седемдесет и шест годишният Байдън е един от над 20 претенденти за номинацията на Демократическата партия за изборите. Дългата му политическа кариера и центристки позиции допринесоха за това той да се превърне във водещ претендент за партийната номинация.

Пред свои привърженици във Филаделфия Байдън заяви, че "ще възстанови душата на нацията".

"Нашата политика се занимава с разделение, а президентът ни е главният разединител", каза бившият вицепрезидент и обеща да постигне единство между републиканци и демократи.

Голяма част от речта си той посвети на остри критики към Тръмп и "разрушителната му политика", цитирайки разделянето на семейства на границата с Мексико и реакцията на президента на националистически митинг в Шарлътсвил през 2017 г., в която мнозина съзряха подкрепа за крайнодесни организации.

Ако американците искат президент, който засилва разделението ни, управлява с натиск, демонизира опонентите и бълва омраза, аз не съм им нужен - имат си президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, каза Байдън.

Кандидатирам се, за да предложа на страната ни - на демократи, републиканци и независими - един различен път. Не връщане към нещо, което никога не е съществувало, а към бъдеше, което осъществява истинския ни потенциал като страна, отбеляза той, имайки предвид лозунга на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Байдън говори също за достъпа до образование и здравеопазване, и за климатичните промени, включително за нуждата от "революция на чистата енергетика".

Джо Байдън се кандидатира за президент за трети път. В течение на 35 години той беше сенатор, преди да се присъедини към Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият на изборите през 2008 г. и да бъде негов вицепрезидент осем години.

Последвайте канала на

БТА
610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
jon thompson

2019.05.20 | 23:45

2

трьмп наи великият след кенеди -на какво може да му стьпи тоя баи... дето го критикува

там всичко се ръководи от задкулисието

2019.05.19 | 17:42

1

Пионките който, излизат по телевизията са само марионетки във голямата игра.

Добави коментар

Водещи новини