Разпитват сина на Тръмп заради разследването за руска намеса в изборите

  • 16 май 2019 07:30

  • 340
  • 0
Разпитват сина на Тръмп заради разследването за руска намеса в изборите
© Getty Images/Guliver (архив)

Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде разпитван в средата на юни в сенатската комисия по разузнаването в рамките на нейното разследване на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., спечелени от баща му, предаде ДПА.

Решението за явяването на Тръмп-син в Сената е резултат от сделка между двете страни, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитирайки хора, запознати с обсъжданията. Синът на президента ще бъде разпитван при закрити врата, не по-дълго от 4 часа и ще му бъдат задавани въпроси по ограничен кръг от теми, според съобщенията.

Миналата седмица стана ясно, че сенатската комисия по разузнаването е изпратила призовка до Тръмп-младши да даде показания пред нея. При предишно даване на такива показания синът на Тръмп обясни защо е участвал в среща през юни 2016 г. в Тръмп Тауър (централата на семейната компания Тръмп в Ню Йорк) с руснаци, които предложили компромат срещу демократката Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 - съперничка на баща му в президентските избори.

Сенатската комисия по разузнаването, в която мнозинство имат републиканците, може да прояви допълнителен интерес към фактите около тази среща, както и около намеренията на баща му да построи небостъргач в Москва, отбелязва ДПА.

Според "Ню Йорк таймс" адвокатът на Тръмп-младши бил готов да изпрати протестно писмо срещу разпита на клиента му от комисията, в която, както той твърди, ще участват и много демократи - кандидати за президент в следващите избори през 2020 г.

Последвайте канала на

БТА
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини