Откриха над 1000 огнестрелни оръжия в имот в шикозен квартал на Лос Анджелис

  • 10 май 2019 19:43

  • 913
  • 0
Откриха над 1000 огнестрелни оръжия в имот в шикозен квартал на Лос Анджелис
© Pixabay (архив)

Над 1000 огнестрелни оръжия с най-различен калибър и огромни запаси от муниции бяха открити и конфискувани в имот в шикозен квартал на Лос Анджелис, предаде БТА, цитирайки АФП.

Кадри, разпространени от полицията, показват как от жилището се изнасят разнородни оръжия, сред които полуавтоматични оръжия, ловни пушки, пушки тип "помпа", пистолети и револвери с най-различен калибър. Полицаите подреждат оръжията на алея в пределите на имота, разположен на прочутия булевард Сънсет в квартал Холмби Хилс. До претърсването на имота се стигнало след подаден анонимен сигнал. В операцията, продължила повече от 15 часа, са участвали 30 местни полицаи и федерални агенти. Според сигнала в имота живеел мъж, който продавал незаконно оръжия.

Освен над хилядата оръжия и внушителния запас от муниции агентите открили и голямо количество материали и средства за производство на оръжия. Собственикът на арсенала Жирард Дамиен Саенц, който бил в имота, бил задържан, но след това освободен срещу гаранция от 50 000 долара. Той може да бъде съден по подозрения за трафик, продажба или отдаване под наем на автоматични оръжия.

Притежаването на толкова много огнестрелни оръжия не е незаконно в Калифорния, но засега не е ясно дали техният собственик е имал всички необходими разрешителни. Полицаи, участвали в операцията, казват, че не са виждали толкова оръжия на едно място в цялата си кариера.

В близост до имота, в който бяха открити оръжията, се намира прочутото имение на Плейбой, което често е посещавано от звезди. В района имат също имоти Бионсе и Джей-Зи. Според местни медии претърсваното имение е било на Синтия Бек, която има няколко деца от връзката си с Гордън Гети, син на милиардера Джей Пол Гети. Твърди се, че госпожа Бек и Жирард Саенц притежават няколко недвижими имота в района на Лос Анджелис и офис сграда в Сан Франциско.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини