Помпейо отложи посещението си в Гренландия

  • 09 май 2019 08:00

  • 304
  • 0
Помпейо отложи посещението си в Гренландия
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отложи планираната си за днес визита в Гренландия. Това съобщиха днес гренландските власти и датското министерство на външните работи, цитирани от ДПА.

Предвидено бе Помпейо да се срещне с гренландския регионален премиер Ким Килсен, с датския министър на външните работи Самуелсен и с гренландския министър на външните работи Ане Лоне Багер.

Говорител на Самуелсен заяви пред ДПА, че не разполага с повече подробности за отлагането.

Помпейо, който в момента е в Лондон, се очакваше да стане четвъртият държавен секретар на САЩ, посетил Гренландия. Арктическият остров е част от Дания, но разполага със значителна автономия, припомня ДПА.

Вчера Помпейо се срещна със Самуелсен и Лоне Багер в Северна Финландия в рамките на министерската среща на страните от Арктическия съвет, с която приключи двугодишното ротационно председателство на Финландия на осемчленната организация.

Отлагането на посещението в Гренландия е втора промяна в графика на Помпейо, който вчера пристигна на необявена визита в Багдад, след като отложи планирани срещи с германското ръководство в Берлин, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини