Американският Сенат изпрати призовка до най-големия син на Тръмп

  • 09 май 2019 06:38

  • 1215
  • 1
Американският Сенат изпрати призовка до най-големия син на Тръмп
© Gettyimages (архив)

Комисията за разузнаването в доминирания от републиканците Сенат на САЩ е изпратила призовка на най-големия син на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, за да отговори на въпроси в рамките на разследването за намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., спечелени от баща му, предадоха световните агенции.

Франс прес отбелязва, че Конгресът използва за първи път разследващите си правомощия, за да привика член на семейството на държавния глава. Някои от тях вече бяха изслушани доброволно.

Доналд Тръмп-младши, който управлява семейния бизнес, вече отговори на въпроси на сенатски комисии през 2017 г. Според американски медии, които цитират анонимни източници, комисията за разузнаването е привикала 41-годишния син на президента, за да го разпита именно за негови изявления отпреди две години, по-конкретно за проекта за построяване на небостъргач "Тръмп тауър" в Москва.

През февруари бившият адвокат на президента на САЩ Майкъл Коен заявил пред комисия в Камарата на представителите, че е докладвал около 10 пъти на Тръмп-младши за плана. Преди това президентският син обаче бил казал пред правната комисия на Сената през 2017 г., че е бил само "периферно осведомен" за проекта.

Последвайте канала на

БТА
1215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Това в България не може да се случи,

2019.05.09 | 09:20

1

Разбойниците, присвоили народния труд за 45г. Костов,Бисеров, Софиянски, Цветанов са невинни.

Добави коментар

Водещи новини