ФБР: Няма доказателства за незаконно шпиониране на кампанията на Тръмп

  • 07 май 2019 21:01

  • 429
  • 0
ФБР: Няма доказателства за незаконно шпиониране на кампанията на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Директорът на ФБР Кристофър Рей каза, че не смята за "шпиониране" одобреното от съда наблюдение, извършвано от неговата агенция, и че не разполага с доказателства ФБР незаконно да е наблюдавало кампанията на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския при изборите през 2016 г., предаде Асошиейтед прес.

Изказването на Рей на изслушване пред подкомисия на Сената беше в противоречие с думите на правосъдния министър и главен прокурор Уилям Бар, който заяви миналия месец, че смята, че кампанията на Тръмп е била шпионирана при разследване на евентуален сговор с Русия.

Попитан по време на изслушването дали би казал, че ФБР "шпионира", когато разследва заподозрени терористи и гангстери, Рей отговори, че "това не е понятието, което би използвал".

"Смятам, че ФБР се занимава с разследваща дейност, а част от разследващата дейност включва дейност по наблюдение с различни форми и размери. А за мен ключовият въпрос е да се гарантира, че това се прави при стриктно придържане към правилата, в съответствие с нашите законни власти.

Това е ключовият въпрос. Различните хора използват различни разговорни изрази", каза той.Попитан дали знае за доказателства, че ФБР незаконно е шпионирало кампанията на Тръмп, Рей отвърна: "Не мисля, че аз лично имам някакви доказателства от този род."

Последвайте канала на

БТА
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини