Джо Байдън се впуска в надпреварата за Белия дом

  • 20 април 2019 07:40

  • 743
  • 0
Джо Байдън се впуска в надпреварата за Белия дом
© Getty Images/Guliver

Излязъл на първо място в допитванията сред членовете на Демократическата партия в САЩ, въпреки полемиката около начина, по който изразява привързаност към жени, бившият американски вицепрезидент Джо Байдън идната седмица най-накрая ще се включи официално в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес като цитира няколко медии.

По-скоро центрист, който продължава да е много популярен, бившият заместник на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще обяви кандидатурата си във видеообръщение идната сряда, според сайта The Atlantic ("Атлантик"). Екипът му все още обсъжда кой е най-подходящият момент за обявяване на кандидатурата, каза телевизия Ен Би Си нюз.

Още преди да се включи официално, Байдън води в допитванията измежду почти двадесетте претенденти за номинацията на демократите - с 30 процента според сайта RealClearPolitics ("РиълКлиърПолитикс"), срещу 22,5 на сто за независимия сенатор Бърни Сандърс, далеч пред останалите кандидати.

76-годишният Байдън обаче би бил най-възрастният президент на САЩ при влизането му в Белия дом и това е риск за неговата кандидатура, отбелязва Франс прес.

Наскоро няколко жени го обвиниха, че е изразявал към тях прекалени жестове на привързаност като целувка по главата, ръцете, раменете. Бившият сенатор е известен с тези демонстративни жестове, но след избухването на полемика, обеща "да е по-внимателен", без обаче да се извини.

Умереният демократ Байдън остава много популярен, особено сред двете групи избиратели, които може да са ключови на президентските избори през ноември 2020 г. - белите работници, които частично гласуваха за кандидата на републиканците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския през 2016 г., и чернокожите.

Той ще разчита на прогресивния Бърни Сандърс, за да привлече голяма част от гласовете на левите избиратели, според "Атлантик", което ще го улесни да получи номинацията на демократите през юли 2020 г.

Няколко кандидати, идващи от бивши промишлени райони в Средния Запад, обаче могат да настъпят на негов терен, особено младият Пийт Бутиджидж, кмет на Саут Бенд, щата Индиана, който сега има 6 процента подкрепа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини