Тръмп към Макрон: Камбаните на "Нотр Дам" отново ще бият

  • 16 април 2019 20:27

  • 1078
  • 2
Тръмп към Макрон: Камбаните на "Нотр Дам" отново ще бият
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поднесе в телефонен разговор съболезнования на френския си колега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на след пожара в парижката катедрала "Нотр Дам", нарече Франция "най-стария съюзник на САЩ" и предложи американска помощ за възстановяване на църквата, съобщиха ДПА и Ройтерс. Агенциите са позовават на изявление на говорителката на Белия дом Сара Сандърс. 

Тръмп е напомнил, че камбаните на "Нотр Дам" са отекнали на 12 септември 2001 г. в знак на съпричастност с американците след терористичните атаки в Ню Йорк и Вашингтон, отбеляза БТА. "Тези камбани отново ще бият. Днес сме заедно с Франция и предлагаме помощта си за възстановяването на този незаменим символ на западната цивилизация", е заявял той. 

"САЩ са заедно с френските граждани, град Париж и милионите посетители от цял свят, които са потърсили утеха в тази емблематична сграда. "Нотр Дам" ще продължи да е символ на Франция, включително на нейната свобода на вероизповеданията и на демокрацията ѝ. Vive la France! (фр. - Да живее Франция!)", се казва още в изявлението, цитирано от Франс прес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1078 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.04.17 | 06:35

2

а макарон - споко, суадитите ще построят безплатно най голямата джамия в европа.

2019.04.16 | 20:50

1

da taka e kambanite otnovo shte biat a izvarshitelite na paleja arabskite manafi otnovo shte shibat prederasat makronco.

Добави коментар

Водещи новини