Чикаго съди актьора Джуси Смолет, не върнал 130 000 долара на полицията

  • 12 април 2019 13:29

  • 465
  • 0
Чикаго съди актьора Джуси Смолет, не върнал 130 000 долара на полицията
© Getty Images/Guliver

Управата на Чикаго заведе дело срещу Джуси Смолет, след като актьорът, известен с ролята си в сериала "Империя", отказа да възстанови разходите на полицията за разследване на фалшивото му твърдение, че е станал жертва на расистко и хомофобско нападение, съобщиха световните агенции.

Сумата, която 36-годишният Смолет отказа да възстанови, възлиза на 130 000 долара. Искането да я изплати в седемдневен срок беше отправено към актьора на 28 март в писмо от кметството на Чикаго. Миналата седмица беше оповестено, че след отказа на Джуси Смолет управата на града възнамерява да заведе дело срещу него.

Според сайта за знаменитости TMZ търсената по съдебен път сума може да достигне половин милион долара, които ще покрият направените от полицията разходи, адвокатските възнаграждения и допълнителни разходи.

Гражданският иск срещу актьора е заведен в съда на окръг Кук, щата Илинойс.

Джуси Смолет, който е от афроамерикански произход и с хомосексуална ориентация, беше арестуван през февруари по подозрение, че е инсценирал нападението и е подал лъжлив сигнал в полицията. Последвалото разследване установи, че нападението е инсценирано от актьора.

Впоследствие прокуратурата сне всички обвинения срещу Джуси Смолет, с което предизвика недоволството на полицията и кмета на Чикаго Рам Еманюъл.

Последвайте канала на

БТА
465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини