НАТО потвърди своята политика на диалог и възпиране спрямо Русия

  • 04 април 2019 20:41

  • 619
  • 2
НАТО потвърди своята политика на диалог и възпиране спрямо Русия
© Булфото (архив)

Организацията на Северноатлантическия договор потвърди намеренията си и занапред да поддържа спрямо Русия политика на диалог и възпиране. Това съобщи  генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след заседание във Вашингтон на външните министри на страните от алианса, предаде БТА.

На въпрос дали в отношенията си с Русия НАТО няма да придаде на диалога по-силен акцент, отколкото на възпирането Столтенберг отговори: "За НАТО и за мен, както и за всички съюзници няма противоречие между между сдържането, отбраната и диалога. Твърдо вярвам, че когато сме силни, когато сме единни, когато се адаптираме към действията на все по-настъпателната Русия, отговаряме на това и можем да водим диалог".

По думите на Столтенберг една от основните причини за поддържането на диалог с Русия, "включително за намаляване на риска, за контрол върху въоръженията, за Украйна и така нататък, се свежда именно до това, че сме единни и показваме повишаване на готовността на своите сили".

"Продължаваме да използваме този двойствен подход, който категорично бе подкрепен от всички съюзници на току-що завършилата среща", заключи генералният секретар на НАТО.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
619 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.04 | 20:50

1

Нато напълниха гащурите, страха от Русия е неистов и побъркващ. Така че, диалог му е майката..!

1

2019.04.04 | 22:58

2

Абе от изказването на Захариева днес по - скоро Русия я стягат гащите май.

Добави коментар

Водещи новини