САЩ искат да изпратят астронавти на Луната през 2024 година

  • 02 април 2019 07:45

  • 430
  • 4
САЩ искат да изпратят астронавти на Луната през 2024 година
© Getty Images

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн каза, че неговото управление си е поставило за цел на първо време един астронавт да кацне на Луната до 2024 г., предаде ТАСС.

Брайдънстайн допълни, че НАСА допуска възможността да увеличи после екипажа на спускаемия лунен модул до двама души. Той заяви, че задачата е да се осигури връщането на САЩ на Луната на постоянна основа. Ръководителят на НАСА призна, че на него лично му харесва идеята два екипажа да се спуснат веднага на Луната и най-вече му харесвала идеята те да се спуснат от двете страни на естествения спътник на Земята.

Окололунната станция Лунар гейтуей, която е замислена като многофункционален център за командване и за многократно използване, ще позволи осъществяването на подобни дейности, каза ръководителят на НАСА, визирайки едновременното кацане на два или повече екипажа на Луната.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс изрази пределно ясно позиция, че следващият мъж и първата жена, които ще стъпят на Луната, ще бъдат от САЩ, каза Джим Брайдънстайн. Той уточни, че станцията Лунар гейтуей няма да прилича на поетапно изграждаща се Международна космическа станция и ще бъде предназначена за скорошно кацане на американци на повърхността на Луната.

През февруари Брайдънстайн каза, че американският проект за връщане на Луната ще включва не само станцията Лунар гейтуей, но и цяла инфраструктура, свързваща Земята и Луната, вкл. обитаеми модули на самата Луна. По думите на Джим Брайдънстайн всички заинтересовани страни ще могат да участват в проекта.

Последвайте канала на

БТА
430 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
един каза ....

2019.04.02 | 16:57

4

ми може този път да сколасат да кацнат най после без "холивудски монтажи" на луната. Мизерници смешни!

Крум Усаински-Крупник

2019.04.02 | 13:47

3

Цървули!!!Американците се връщат на Луната завинаги!!!Ривете русосифилистични дупедавци продажни,мъката е безмерна!!!Рускенефа с "аналоговите и безаналогови" ракети,ще гледа Луната през крив макарон!!!Ура и Слава!!!

баба ...

2019.04.02 | 09:09

2

Дека чи гу снимати тои фил?

сад

2019.04.02 | 09:09

1

първата жена, първия негър, първия мисюлманин, първия педал, първи джендър. във всичко хамерика трябва да е първа.

Добави коментар

Водещи новини