Докладът на Мълър съдържа над 300 страници

  • 28 март 2019 19:28

  • 576
  • 1
Докладът на Мълър съдържа над 300 страници
© gettyimages (архив)

Докладът за ръководеното от специалния прокурор Робърт Мълър разследване за Русия съдържа над 300 страници, заявиха днес служител на правосъдното министерство и още един запознат източник, цитирани от АП.

Министърът на правосъдието Уилям Бар представи в неделя обобщение от четири страници на доклада и се очаква той да оповести публична версия на документа в близките седмици. Размерите на доклада показват, че при разследването Мълър и екипът му са документирали значително повече подробности, отколкото Бар разкри пред Конгреса и обществеността в своето обобщение. Цитираният служител на правосъдното министерство каза, че вчера Бар е обсъдил обема на доклада в телефонен разговор с председателя на съдебната комисия към Камарата на представителите Джеролд Надлър. Надлър заяви, че докладът е под 1000 страници, но отказа да обсъжда точните му размери.

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси разкритикува Бар, като каза, че писмото, което той написа до конгресмените за съдържанието на доклада на, Мълър е "снизходително". В това писмо - обобщение на доклада - Бар заяви, че разследването на Мълър не е установило доказателства, че кампанията на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е заговорничила с Русия с цел оказване на влияние върху изборите в САЩ през 2016 г.

Пелоси определи като "арогантно" решението на Бар да напише писмо за доклада. Според нея Конгресът няма нужда правосъдният министър "да бъде тълкувател на нещо, което би трябвало да покаже" на конгресмените. Тя настоя Бар да представи доклада на Мълър пред Конгреса до вторник.

Последвайте канала на

БТА
576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2019.03.28 | 23:23

1

фейк-новина - четете внимателно и там всичко е прозрачно. Просто е ТЪПО!!!

Добави коментар

Водещи новини