Канада удължи военните си мисии в Украйна и Ирак

  • 19 март 2019 07:29

  • 272
  • 2
Канада удължи военните си мисии в Украйна и Ирак
© gettyimages (архив)

Канада обяви вчера, че удължава военните си мисии в Украйна и Ирак, които иначе трябваше да приключат в края на този месец, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Агенцията отбелязва, че съобщението е било направено навръх петата годишнина от анексирането на украинския Кримски полуостров от Русия. Канадските министри на външните работи и на отбраната казаха, че страната удължава военните си мисии в Ирак и Украйна съответно с две и с три години.

Около 200-те канадски военни в бившата съветска република са обучили близо 11 000 представители на местните сили за сигурност от 2015 г. "Много е важно да изпратим ясно послание на Украйна, на украинския народ и на международната общност, че инвазията и анексията на Крим са тежко нарушение на международното право", каза канадската министърка на външните работи Кристия Фрийланд.

В Ирак близо 250 канадски военни ще продължат да обучават местните сили за сигурност в рамките на международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава" (ИД). "Сега трябва да гарантираме, че Даеш (ИД) никога няма да може да се възстанови и да заплашва сигурността на Ирак", заяви канадският министър на отбраната Харджит Сингх Саджан.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
272 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.03.19 | 09:58

2

канадският министър на отбраната Харджит Сингх Саджан - ???? докато белите ходят на гей паради, мангалите ги управляват. баси идиотите.

опорна то4ка

2019.03.19 | 07:41

1

А Кремъл кога ще се изтегли от Украйна и Сирия ? Кога !?

Добави коментар

Водещи новини