Тръмп използва правото си на вето за първи път

  • 16 март 2019 07:51

  • 1500
  • 1
Тръмп използва правото си на вето за първи път
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския наложи вето на приетата от Конгреса резолюция за отмяна на извънредното положение по южната граница, съобщи Ройтерс.
"Конгресът е свободен да гласува тази резолюция, а мой дълг е да й наложа вето", заяви Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом, след като подписа съответния документ.


Това е първият случай, в който Тръмп използва правото си на вето откакто дойде на власт преди две години.

С обявяването на извънредно положение Тръмп иска да намери алтернативен начин да осигури милиарди долари за финансирането на "стена" по границата с Мексико за спиране на нелегалната имиграция, след като Конгресът отказа да му отпусне тези средства.

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси каза, че Конгресът ще гласува отново въпроса на 26 март в опит да преодолее ветото на президента. Въпреки мнозинството на Демократическата партия обаче не се очаква да бъдат събрани необходимите две трети от гласовете за преодоляване на ветото на Тръмп, коментира Ройтерс.
Заобиколен от служители на правоохранителните служби, както и от родители на деца, убити от незаконно пребиваващи в страната извършители, американският президент заяви, че американската "имиграционна система е натоварена отвъд точката на пречупване" и определи действията на Конгреса като "опасни" и безразсъдни". Тръмп каза, че страната е изправена пред нашествие, допълва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Patricia@

2019.03.16 | 10:38

1

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.......>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини