Ягуар нападна жена в зоопарк, прескочила ограда, за да си направи селфи с животното

  • 11 март 2019 11:08

  • 9032
  • 3
Ягуар нападна жена в зоопарк, прескочила ограда, за да си направи селфи с животното
© Pixabay

Ягуар одраска с нокти лявата ръка на посетителка, която прескочила буферната преграда, за да си направи селфи с него в зоологическата градина "Уайлдлайф уърлд зу" край Финикс, шата Аризона, предаде Ройтерс.

Зоопаркът увери приятелите на животните, че ягуарът няма да бъде умъртвен заради инцидента в събота. На заснето с телефон видео се вижда как ранената жена се свива от болка и сяда на пода.

"Чух младата жена да вика: "Помощ, помощ, помощ ...", а ягуарът провря лапите си през решетките и заби нокти в ръката й," каза очевидецът Адам Уилкърсън.

Майката на Уилкърсън разсеяла ягуара като хвърлила бутилка с вода в ограждението, а Уилкърсън издърпал посетителката. На друго видео се вижда как животното захапва пластмасовата бутилка с вода.

Потърпевшата - на възраст около 30 години - веднага била закарана в болница и получила медицинска помощ. След това се върнала в зоопарка да се извини за стореното.

"Тя е искала да си направи селфи или просто да снима ягуара. Поставила е ръката си твърде близо до заграждението и котката е успяла да я достигне," каза репортерка от местна медия.

В изявлението на зоопарка се отбелязва, че женският ягуар не е напускал заграждението и вече тече разследване на инцидента.

Буферната зона преди заграждението е широка няколко метра. За да се озове в нея, човек трябва да се покатери и да прескочи преградата, което не е лесно.

"Това са диви животни и преградите се поставят по някаква причина," каза говорителката на зоологическата градина Кристи Моркъм.

Последвайте канала на

БТА
9032 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kiril Petrov

2019.03.11 | 12:00

3

Сега се снимай с мечока

Kiril Petrov

2019.03.11 | 11:59

2

Браву

da taka e

2019.03.11 | 11:41

1

жената е постигнала целта си - станала е известна
само трябва да разбере защо

Добави коментар

Водещи новини