Пенс обеща "бърза реакция" от страна на САЩ при всяка "заплаха" срещу Гуайдо

  • 04 март 2019 19:11

  • 910
  • 6
Пенс обеща "бърза реакция" от страна на САЩ при всяка "заплаха" срещу Гуайдо
© Getty Images (архив)

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обеща "бърза реакция" от страната си при "заплахи, насилия и сплашвания" срещу венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се върна днес във Венецуела, предаде Франс прес.

Съединените щати, наред с още петдесетина държави, признаха Гуайдо за законен временен президент на Венецуела.

"Светът гледа - временният президент Гуайдо трябва да получи разрешение да се върне във Венецуела в условия на пълна сигурност", подчерта Пенс, който е на първа линия в усилията на САЩ да принудят венецуелския президент Николас Мадуро да се оттегли.

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се върна днес в страната, както бе обещал, предадоха по-рано световните агенции.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на Венецуела и бе признат за такъв от петдесетина държави, пристигна със самолет на летището на столицата Каракас, където бе приветстван от свои привърженици. Сред посрещачите бяха и посланиците на няколко европейски и латиноамерикански страни, отбелязва Франс прес.

"Вече сме на нашата любима земя! Венецуела, ние току-що преминахме миграционния контрол и тръгваме към нашия град", написа в Туитър Гуайдо, цитиран от ТАСС.

Венецуелският опозиционен лидер рискува арест, защото излезе от страната въпреки забраната да напуска нейната територия.

В послание, в което обяви предстоящото си завръщане във Венецуела, Гуайдо обаче предупреди президента Николас Мадуро, че ако се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му грешки.

Няколко хиляди привърженици на венецуелския опозиционен лидер вече се събраха в Каракас по призива му да протестират. Демонстрации са планирани и в други градове във Венецуела.

Последвайте канала на

БТА
910 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
реалист

2019.03.05 | 01:14

6

Следващите по ред са Унгария и по-точно Орбан.

Venceremos

2019.03.04 | 20:44

3

Гуайдо обещава да върне американските нефтопомпи във Венецуела. Не е добре Венецуела да печели от петрола си. Абсолютно нехуманно и недемократично е. Трябва да се сложи край на това Ето в цяла латинска Америка банановите плантации са американски и носят печалби в американската хазна. Нищо че плантациите са в Колумбия или Еквадор собствениците са американци и така става.

2019.03.04 | 21:26

5

тролове, лъжете като възрастни роми

2019.03.04 | 20:47

4

Веднъж като започнат да смучат от Венецуелския петрол цените ще почнат да растат. Накратко ако падне Мадуро се гответе за ултра скъп петрол. А ако Путин олаби отпора пък тогава не ми се мисли. 5 лева литъра.

Vale_karo

2019.03.04 | 19:43

2

Защо Мадуро ще си вкарва таралеж в гащите? Сам народа ще изгони този предател.

2019.03.04 | 19:16

1

Мадуро изгорЕ

Добави коментар

Водещи новини