Тръмп: Ще направя всичко възможно за гарантиране на сигурността на училищата в САЩ

  • 14 февруари 2019 19:15

  • 439
  • 2
Тръмп: Ще направя всичко възможно за гарантиране на сигурността на училищата в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Една година след масовото убийство в гимназия в Паркланд, щата Флорида, президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази решителността си да направи всичко възможно за гарантиране на сигурността на училищата в САЩ, предаде Франс прес.

В гимназията в Паркланд бяха застреляни 14 ученици и трима членове на персонала. Това е най-масовото убийство в училище в историята на САЩ, отбелязва Асошиейтед прес. "Преди една година една проява на ужасяващо насилие коства живота на 14 гимназисти и трима учители в Паркланд. В тази мрачна годишнина ние почитаме паметта им и отново се ангажираме да гарантираме сигурността на всички американци, особено тази на децата в нашата страна", се казва в изявление на Тръмп.

"Аз и Мелания се присъединяваме към всички американци, които се молят за дългосрочното възстановяване на общността в Паркланд и на всички общности, където хора са загубили живота си заради огнестрелните оръжия", добави Тръмп.

Над 1000 училища във Флорида спряха занятията в 10.17 ч. местно време, за да почетат паметта на жертвите от нападението в Паркланд. Стрелбата всъщност е започнала в 14.20 ч. местно време, но бе избран различен час за почитането на жертвите, тъй като учениците в нападнатата гимназия са освобождавани по-рано, за да не бъдат в училището в часа на нападението. Изборът на 10.17 ч. бе направен в памет на 17-те убити. Масовото убийство в Паркланд подейства като електрошок в САЩ, отбелязва АФП. Един месец след драмата млади активисти събраха стотици хиляди души в столицата в шествие под надслов "Шествие за животите ни".

Обаче макар и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да разшири забраната върху купуването на устройствата за превръщане на полуавтоматичните оръжия в автоматични, в Конгреса на практика нямаше промяна в контрола на огнестрелните оръжия поради изключително силното влияние на лобито на продавачите на огнестрелно оръжие. На щатско ниво все пак настъпиха някои промени.

Във Флорида например е създадена система за "червена тревога", която позволява на съдиите да наредят конфискуването на оръжията на умствено лабилни хора, а минималната законова възраст за купуване на оръжие бе повишена на 21 години.

Последвайте канала на

БТА
439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мизъри

2019.02.14 | 20:52

2

Не става г-н Тръмп, ще потъпкате нечий права, а това е в противоречие с ценностната с-ма на демокрацията, иначе се превръщате в зъл диктатор

ii

2019.02.14 | 19:58

1

Не можеш .Капиталистическата система го предполага.Основана на хищническото нагло печалбарство,това възпитава

Добави коментар

Водещи новини