Иванка Тръмп постави началото на нова инициатива на Белия дом

  • 08 февруари 2019 07:21

  • 1089
  • 0
Иванка Тръмп постави началото на нова инициатива на Белия дом
© gettyimages

Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп постави началото на нова инициатива на Белия дом, целяща да помогне на 50 милиона жени в развиващите се страни да напреднат в икономически план през идните 6 години, предаде АП.

Инициативата е наречена "Инициатива за глобално развитие и просперитет на жените". Това е проект на Белия дом, оглавяван от високопоставения съветник и дъщеря на Тръмп - Иванка, поясни днес Белият дом. Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нарече инициативата "историческа стъпка" и подписа меморандума за официален старт на програмата. В инициативата ще се включат Държавният департамент, Съветът по национална сигурност и други агенции. Тя цели координиране на настоящите програми и разработването на нови за подпомагане на жените в развиващите се страни в области като обучение за дадена професия, оказване на финансова подкрепа или осъществяване на законови реформи.

В инициативата ще бъдат привлечени държавни и частни средства. Агенцията за международно развитие първоначално задели за нея 50 милиона евро. Иванка Тръмп ще представи инициативата на Конференцията по сигурността в Мюнхен. Част от поставянето на началото на инициативата бе обявеното партньорство между Агенцията за международно развитие и компанията Пепси за подпомагане на жените в Индия и споразумението между Агенцията за международно развитие и компанията за доставки Ю Пи Ес за подпомагане на жените предприемачи при износа на продукти.

Същевременно американската първа дама Мелания произнесе реч на конференция за борба с наркотиците и зависимостите. Тя каза, че възстановяването след зависимост е възможно, предаде БТА, цитирайки АП. На форума в Оксън хил в щата Мериленд първата дама разказа историята на Ашли Еванс, която е била зависима от опиоиди. Тя се е лекувала в продължение на година и сега се е възстановила. Именно Еванс беше сред гостите в Конгреса на първата дама по време на речта за Състоянието на Съюза, произнесена от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във вторник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини