Рапърът 21 Савидж е задържан от имиграционните власти в САЩ

  • 04 февруари 2019 10:38

  • 786
  • 0
Рапърът 21 Савидж е задържан от имиграционните власти в САЩ
©

Рапърът 21 Савидж, чиито живот и творчество се свързват с Атланта, Джорджия, е бил задържан от местните имиграционни власти, тъй като е просрочил пребиваването си в САЩ с повече от десетилетие, съобщават световните информационни агенции.

Двадесет и шест годишният изпълнител, истинското име на когото е Шая Бин Ейбрахам-Джоузеф, е арестуван рано в неделя в района на Атланта. Причина за задържането му е просрочена виза. От имиграционните власти изтъкват, че 21 Савидж е британски гражданин, който пристига легално в САЩ през 2005 г. Рапърът обаче остава в страната и след изтичането на визата му през юли 2006 г.

Срещу 21 Савидж, който има и присъда за притежание на наркотици от 2014 г., е задействана процедура за депортиране.

Адвокатката на рапъра казва, че правният му екип работи за изглаждане на недоразумението, и отбелязва, че 21 Савидж е пример за подражание, който подпомага непривилегировани младежи.

Рапърът наскоро издаде албума "I Am > I Was", с който покори върха в престижната класация Топ 200 на "Билборд". 21 Савидж е с две номинации за водещите музикални награди "Грами", които ще бъдат раздадени на 10 февруари.

Последвайте канала на

БТА
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини