Тръмп за зимните бури: Няма да е зле, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне

  • 20 януари 2019 19:04

  • 1653
  • 0
Тръмп за зимните бури: Няма да е зле, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския прикани днес американците, засегнати от зимните бури, да бъдат внимателни, предаде АП.

"Бъдете внимателни и се опитайте да не излизате от домове си. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и почти рекордни студове", написа Тръмп в "Туитър". В текста той отбеляза, че "няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне". Тръмп често е изказвал съмнения в научните аргументи за съществуването на глобалното затопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дългосрочните промени в климата, въпреки че това противоречи на т. нар. Национална оценка на климата, изготвена от Белия дом, отбелязва агенцията.

Зимните бури в североизточните и централните райони на САЩ причиниха на места най-ниските температури за сезона и обилни снеговалежи вчера и тази сутрин. В северната част на щата Ню Йорк снежната покривка достига 28 см, а части от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг. Комбинацията от дъжд и температури под нулата предизвика объркване на въздушния трафик, като днес из страната бяха отменени близо 5000 полета, а вчера броят им беше 6700. Първият голям снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и близките щати Мериленд и Вирджиния парализира работата на компании и институции и доведе до транспортен хаос. Властите в засегнатите от стихията райони препоръчват на хората да се въздържат от пътувания с личните си автомобили.

 

Последвайте канала на

БТА
1653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини