И Тръмп се срещна с пратеника на Северна Корея

  • 18 януари 2019 20:54

  • 754
  • 1
И Тръмп се срещна с пратеника на Северна Корея
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се срещна днес с пратеника на Пхенян Ким Йон-чхол, който е бивш шеф на разузнаването, съобщи БТА, позовавайки се на АП.

Очакваше се двамата да обсъдят отношенията между САЩ и КНДР и напредъка към пълна денуклеаризацията на Северна Корея. Преди да разговаря с Тръмп, севернокорейският пратеник се срещна във вашингтонски хотел с американския държавен секретар Майк Помпейо. Говорител на Държавния департамент нарече разговорите им "добри" и каза, че целта е била да се постигне напредък за изпълняване на обещанията, направени от Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, на срещата им миналата година през юни в Сингапур.

Оттогава Тръмп няколко пъти говори за евентуална нова среща със севернокорейския лидер в началото на тази година и си размени писма с него въпреки липсата на осезаем напредък за изпълнение на доста общата им договорка за денуклеаризация, постигната в Сингапур, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
754 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Марин Неделчев

2019.01.18 | 22:28

1

Що не пишите аве дежурните келеши или от това не разбирате.Разбирате само да псувате партиите в БГ без да си пишите имената и то за жълти стотинки.

Добави коментар

Водещи новини