Доналд Тръмп се опита да събере обществена подкрепа за стената

  • 09 януари 2019 09:16

  • 398
  • 1
Доналд Тръмп се опита да събере обществена подкрепа за стената
© Getty (архив)

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския направи вчера въздействащо, но неподкрепено с верни факти телевизионно обръщение към нацията за отдавна обещаваната от него стена, пише в. "Вашингтон пост".

Държавният глава посвети първото си обръщение от Овалния кабинет в най-гледаното телевизионно време на предлаганата от него ограда, с надеждата да събере обществена подкрепа в идеологически и политически конфликт, който затвори вратите на много федерални агенции преди 18 дни, пише в. "Ню Йорк таймс". В деветминутната си реч той не представи нови аргументи, но включи редица подвеждащи твърдения и предпочете, поне засега, да не обявява извънредно положение, с което да заобиколи Конгреса, както заплаши, че ще стори, добавя медията.

Консервативни американски медии също се изразяват скептично относно нуждата за обявяване на извънредно положение по южната граница. Списание "Вашингтон екзаминър" приветства Тръмп, че не е използвал правомощията си да обяви извънредно положение във вчерашното си обръщение. Въпреки това има сериозен проблем с граничната сигурност и за съжаление демократите и пресата опитват да го омаловажат. "Над 10 милиона нелегални имигранти живеят в нашата страна, което понижава заплатите за борещите се да свържат двата края американци и създава атмосфера на беззаконие", пише консервативното списание.

Разбира се, Тръмп не помага на каузата си, когато преувеличава, представя неточно и разбира погрешно фактите, пише "Вашингтон екзаминър" и дава за пример твърденията на президента за преминаване на терористи през южната граница.

 

Последвайте канала на

БТА
398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.09 | 09:30

1

ТОЙ ИМА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЗА СТЕНАТА, ЕДИНСТВЕНО КОМУНЯГИТЕ СА ПРОТИВ.

Добави коментар

Водещи новини