Тръмп отново заплаши с въвеждане на извънредно положение

  • 07 януари 2019 07:27

  • 1793
  • 1
Тръмп отново заплаши с въвеждане на извънредно положение
© gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново повтори заплахата си да обяви извънредно положение в страната заради въпроса за граничната сигурност. Тръмп повтори заплахата си в момент, в който продължават преговорите за прекратяване на частичната парализа на дейността на федералните служби, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Тръмп вече отправи подобна заплаха в петък. Той каза вчера, че може да реши въвеждане на национално извънредно положение в зависимост от онова, което ще се случи в идните няколко дни, навеждайки на мисълта, че преговорите, започнали в събота, може да продължат до средата на идната седмица. "Разглеждаме въпроса за национално извънредно положение, защото имаме извънредна национална ситуация", каза Тръмп, след като се върна в Белия дом от президентската резиденция в Кемп Дейвид.

Тръмп продължава да настоява Конгресът да предвиди в бюджета 5,6 милиарда долара финансиране за стена по границата с Мексико с цел засилване на сигурността и контрола върху нелегалната имиграция, трафика на хора и на наркотици. В петък Тръмп номинира вицепрезидента Майк Пенс да ръководи президентския екип в преговорите с екипа на Конгреса за намиране на изход от частичната парализа на федералните служби. "Тръмп е ангажиран с въпроса за гарантиране на сигурността по границата, построяването на стената и с това да се поднови работата на нашето правителство", написа днес в Туитър Майк Пенс.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба Вуна Бузлуджанска от младежкото БСП--79

2019.01.07 | 08:24

1

Болшевишкото недоразумение нали се зъбеше , че ще принуди Мексико да финансира стената, която САЩ щяха да строят ?

Добави коментар

Водещи новини