Федерален съдия в САЩ продължи мандата на съдебното жури в разследването на специалния прокурор Робърт Мълър

  • 05 януари 2019 08:46

  • 611
  • 2
Федерален съдия в САЩ продължи мандата на съдебното жури в разследването на специалния прокурор Робърт Мълър
© Pixabay

Главният федерален съдия във Вашингтон удължи мандата на разширения съдебен състав - т.нар. Голямо съдебно жури, използвано от специалния прокурор Робърт Мълър в неговото разследване на евентуален сговор между Русия и предизборната кампания на президента Доналд Тръмп през 2016 г., предаде Ройтерс, като се позова на представител на съдия Берил Хауел от окръжния съд във Вашингтон, която отговаря за журито.

Нейното решение е поредният знак, че Мълър още не е приключил с представянето на доказателства пред съдебните заседатели и че разследването ще продължи поне още няколко месеца, посочва Асошиейтед прес.

Голямото жури бе съставено от федералния Окръжен съд във Вашингтон през юли 2017 г. с мандат от 18 месеца, което е лимитът според федералните процедурни правила, и изтичаше тази седмица. Срокът може да бъде удължен, ако съдията реши, че това е в интерес на обществото.

Срокът на продължението може да бъде най-много шест месеца, отбелязва АП.

Последвайте канала на

БТА
611 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.05 | 10:04

1

Дончо , ще опушиш картофите така , че и приятелчето ти Джуджака не може да ти помогне !! Тъпотията и лакомията ти ще те вкарат за дълго в затвора и ще останеш в историята на САЩ като Предателя !!

ако пипне

2019.01.05 | 12:42

2

ФЕД - чифутската печатница на фалшиви хартийки, тогава ще го ликвидират както убиха Кенеди.

Добави коментар

Водещи новини