Бившият адвокат на Тръмп заслужава затвор въпреки сътрудничеството, заяви прокуратурата

  • 08 декември 2018 07:49

  • 779
  • 1
Бившият адвокат на Тръмп заслужава затвор въпреки сътрудничеството, заяви прокуратурата
© Gettyimages (архив)

Бившият адвокат на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Майкъл Коен, заслужава "значителен срок затвор" въпреки съдействието му, заявиха федерални прокурори. Препоръката се съдържа в документите, внесени вчера в съда в Ню Йорк, който трябва да се произнесе следващата седмица, предаде Асошиейтед прес.

През август юристът се призна за виновен по осем обвинения, включително заобикаляне на данъчните закони, нарушаване на правилата за финансиране на предизборни кампании, банкови измами и предоставяне на неверни сведения на американски финансови организации. Коен сключи споразумение с прокуратурата, като се призна за виновен по всички точки на федералното обвинение, и беше освободен под гаранция от 500 000 долара до произнасянето на присъдата на 12 декември. Той сътрудничеше в няколко разследвания през последните месеци, включително имаше седем срещи със екипа на специалния прокурор Робърт Мълър.

Правилата изискват юристът да лежи поне четири години в затвора, препоръчаха прокурорите, като се позоваха на неговото "продължително, съзнателно и сериозно престъпно поведение"

Вчера Мълър също внесе документ в съда в Ню Йорк, в който заяви, че няма да настоява за допълнителен срок затвор извън препоръчания от прокуратурата, като отбеляза, че Коен съществено е съдействал на неговото разследване, въпреки че излъгал в началото. Екипът на Мълър сключи сделка с Коен, който се призна за виновен за лъжливи показания пред Конгреса относно контакти с руски представители по време на предизборната кампания в САЩ през 2016 г.

Според друг документ, внесен в съда, Коен още през 2015 г. разговарял с руснак, който твърдял, че е "доверено лице" в Руската федерация, което може да предложи на кампанията му "политическа синергия" и "синергия на държавно равнище" и предлагал среща между кандидата и русикя президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, която можела да има "феноменален ефект" не само в политическо, но в бизнес измерение.

Отделен документ обвинява Пол Манафорт, бившия шеф на предизборния щаб на Тръмп, в нарушение на сключената от него сделка с прокуратурата, защото излъгал за контактите си с руски делови партньор и със служители от администрацията на президента Тръмп, включително през 2018 г. Според прокурорите показанията на Манафорт съдържали "многократни явни лъжи".

Манафорт твърдял, че не е имал никакви контакти с лица, докато са в администрацията, но прокурорите открили електронни документи, доказващи контакти с много представители на администрацията, които не са назовани. Той излъгал и за контактите си с Константин Килимник, който работел за негова лобистка фирма в Украйна и който според прокурорите се опитал да повлияе на двама свидетели по делото срещу Манафорта. Според "Уолстрийт джърнъл" ФБР подозира Килимник във връзки с руските разузнавателни служби.

Нарушаването на условията на споразумението с прокуратурата може да навлече на Манафорт присъда до 10 години затвор. Процесът срещу него се води в съдилища във Вашингтон и Александрия (щата Вирджиния). Приксъдата се очаква на 8 февруари. Преди това съдебните заседатели признаха Манафорт за виновен само по осем от от 18 обвинения, като нарушения на данъчното и банковото законодателство и укриване на сметки в чужбина.

Последвайте канала на

БТА
779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИМПИЙЧМЪНТ

2018.12.08 | 14:00

1

Чичо Дончо , с американското правосъдие шега не бива , вече трябва да ти е станало ясно -- по нищо не прилича на нашето правосъдие , особено пък на болшевишкото ! Усещаш ли как постепенно се затяга примката около двуличния ти врат и наближава момента , когато ще ти ритнат столчето под бесилката ?

Добави коментар

Водещи новини