250 000 се евакуират заради горските пожари в Калифорния (снимки+видео)

  • 10 ноември 2018 19:39

  • 15384
  • 1
250 000 се евакуират заради горските пожари в Калифорния (снимки+видео)
© gettyimages

Най-малко девет са жертви при опустошителните горски пожари в Калифорния. И холивудски звезди са сред хилядите, които бягат от настъплението на три огнища. Стихията достигна и перлата на калифорнийското крайбрежие Малибу. Огнеборците се оказаха безсилни да спрат унищожението на град Парадайз, където в неизвестност са 35 души.

Заповед за евакуация има и за Таузънд Оукс.

Президентът Тръмп обвини за бедствието "лошото управление на горите" и заплаши с орязване на федерални средства. Трите огнища на север и юг в Калифорния се разпалват от силни ветрове, предаде БНТ.

 

Пожарът започна в четвъртък на две места край Таузънд Оукс, преодоля местната магистрала 101 и тръгна към крайбрежните райони.

Мишел Мюсетър - жителка на Таузънд Оукс разказа за преживения ужас: „Евакуирахме се в полунощ и отидохме в Топанга само за да бъдем някъде в безопасност. По новините казаха, че от една къща са извадили наличните мотоциклети, но самата къща е оцеляла. Идвах по улицата за да видя как са моите съседи, но не осъзнах, че моят дом също е изгорял. Шокиращо е“.

Стихията сега бушува на площ от над 14 хиляди хектара и навлезе в жилищните райони на Малибу. Там и в близкия Калабасас живеят световни звезди от сцената и екрана.

Пламнал е домът на Ким КардашиянКим Кардашиян Кимбърли Ноуъл „Ким“ Кардашян (на английски: Kimberly Noel „Kim“ Kardashian) е американска риалити, в който тя живее с рапъра Кание Уест. Певицата Шер, която има изяви в Лас Вегас, изрази в Туитър тревога за къщата си в Малибу. Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в е напуснала своята. Евакуирал се е и режисьорът и носител на Оскар Гийермо дел Торо, унищожена е и снимачна площадка за телевизионния сериал "Западен свят".

Северният град Парадайз е изпепелен. Изгорели са общо 6 хиляди и 700 домове и обществени сгради. Спасителните екипи разчистват с булдозер пътя от изоставени коли за да осигурят достъп до болници. Заповед за евакуация има и за град Чико, град с 93 хиляди жители северно от Сакраменто.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анархиста

2018.11.10 | 20:15

1

САЩ и техните политици са от най големите замърсители затова ураганите,виелиците и пожарите ги връхлитат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини