Доналд Тръмп заминава на посещение във Франция

  • 09 ноември 2018 21:00

  • 708
  • 0
Доналд Тръмп заминава на посещение във Франция
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския замина днес за Париж, където ще участва в церемониите по отбелязването на стогодишнината от края на Първата световна война, съобщи ДПА.

Преди да напусне Белия дом, Тръмп заяви пред репортери, че очаква с нетърпение планираните прояви. "Видях какво са подготвили и мисля, че ще бъде нещо много, много специално", каза Тръмп.

Около 60 световни лидери ще участват в церемониите, чийто домакин ще е френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. Сред тях са германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган. В тържествата ще участва и българският президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Американският държавен глава утре ще се срещне с Макрон. Имаше планове и за кратка среща с Путин, но Тръмп днес омаловажи тази възможност. "Ще се срещна с Путин на Г-20", каза той, имайки предвид срещата на върха в Буенос Айрес, насрочена за края на ноември. "Не знам дали ще се видим в Париж, може би. Може да има обяд за лидерите".

В неделя, когато САЩ честват Деня на ветераните, Тръмп ще посети американското гробище "Сюрен" край Париж. Около 31 000 американци, убити в Първата световна война, са погребани в Европа. 

По-късно в неделя Тръмп и съпругата му Мелания ще отпътуват обратно за Вашингтон. 

Последвайте канала на

БТА
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини