Доналд Тръмп: Децата на имигранти няма да получават гражданство на САЩ

  • 30 октомври 2018 16:11

  • 2450
  • 2
Доналд Тръмп: Децата на имигранти няма да получават гражданство на САЩ
© Getty (архив)

Децата на имигранти няма да получават автоматично гражданство на САЩ, заяви Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, написа Ню Йорк таймс.

В телевизионно интервю американският президент обеща  радикална конституционна реформа. "Ние трябва да сложим край на тази глупост. Чужденци пристигат в Америка, раждат дете, което става наш гражданин, а след това и родителите му автоматично получават паспорти на САЩ. Тази ситуация е и глупава и смехотворна", заяви стопанинът на Белия дом.

Тръмп заяви, че той може да промени конституционна разпоредба с президентски указ. "За такава реформа не е необходимо решение на Конгреса", допълни държавният глава.

Думите на президента дойдоха по-малко от седмица преди изборите за 35-ма от стоте сенатори във Вашингтон и 435-мата депутати в Камарата на представителите (долната камара на федералния парламент). Ако Демократическа партия на предшественика на Тръмп Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият станат мнозинство, нейните законодатели ще могат да налагат вето върху  решенията на президента.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.10.30 | 23:06

2
леле, ако нашия президент го каже това ще го разпънат на кръст.
Боклуци

2018.10.30 | 17:35

1
Браво ето едно умно ршение! Подкрепям! Орките освен да раждат деца за друго акъл нямат!

Добави коментар

Водещи новини