Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите от стрелбата в синагогата в Питсбърг

  • 28 октомври 2018 17:08

  • 689
  • 2
 Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите от стрелбата в синагогата в Питсбърг
© Getty (архив)

Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите на стрелбата в синагога в Питсбърг вчера, при която бяха убити 11 души, предаде Ройтерс.

"Цялата израелска нация скърби заедно със семействата на жертвите при ужасяващото масово убийство в синагогата "Дървото на живота" в Питсбърг", каза премиерът Бенямин Нетаняху в началото на днешното седмично правителствено заседание. Вчерашната стрелба "е най-голямото антисемитско престъпление" в историята на САЩ, заяви Нетаняху. Той призова света да се обедини в борбата срещу антисемитизма навсякъде.

"Трудно е да бъде преувеличен ужасът от убийството на евреи, които се събират на шабат и които са били убити само защото са евреи", отбеляза Нетаняху. Стрелец, крещящ "всички евреи трябва умрат", нахлу в синагогата "Дървото на живота" по време на еврейска религиозна служба за шабат и уби 11 души и рани шест, включително четирима полицаи, преди да бъде арестуван.

"От мое име, от името на правителството на Израел и народа на Израел поднасям нашите най-искрени съболезнования на семействата, загубили свои близки. Всички се молим за бързо възстановяване на ранените", каза Нетаняху.

Министерството на външните работи на подкрепяната от Запада Палестинска автономия определи стрелбата като "терористичен акт срещу синагога ... при който американски евреи и полицаи са били убити". "Осъждаме нападенията на терористи срещу храмове, мотивирани от отвратителни, фашистки възгледи, основаващи се на теорията за превъзходство на бялата раса", се казва в изявлението.

Последвайте канала на

БТА
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.28 | 19:33

2
Хитлер е велик.... смърт за евреите и юдейската сатанинска религия

2018.10.28 | 19:32

1
Да го духате мръсни евреи ... ще ви избием до един

Добави коментар

Водещи новини