Кейтлин Дженър съжалява за подкрепата си за Доналд Тръмп

  • 26 октомври 2018 08:57

  • 894
  • 1
 Кейтлин Дженър съжалява за подкрепата си за Доналд Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)

Транссексуалната американска знаменитост Кейтлин Дженър заяви, че съжалява, че е подкрепяла американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който атакува постоянно общността на транссексуалните, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В статия във в. "Вашингтон пост" Дженър, която е родена като Брус Дженър, който е бивш олимпийски спортист, преди да смени пола си и да приеме името Кейтлин, казва, че е сбъркала като е подкрепяла Тръмп по време на президентските избори преди две години. Тя признава, че го е направила заради публичните изявления на милиардера в подкрепа на ЛГБТ общността.

"За жалост сбърках. Действителността е, че транссексуалната общност е постоянно атакувана от този президент. Той отрича нашата човечност, той обижда нашето достойнство в опит да привлече на своя страна най-дясното крило на партията си", казва 68-годишната знаменитост и дългогодишна активистка на Републиканската партия.

"Това е най-лошата форма на политика. Това е неприемливо и обезпокояващо и това ме нарани дълбоко и лично", пише още звездата.

Според американски медии Тръмп обмислял да дефинира сексуалната идентичност на даден индивид в зависимост от сексуалните органи, които този индивид е имал при раждането си. Подобна дефиниция би отнела на транссексуалните възможността да бъдат официално признати. По този повод Дженър каза, че Тръмп е разочаровал надеждите, които му е възлагала.

"Трябва да извлека поука от грешките си и да продължа напред", заключава транссексуалната икона, която е и роднина на риалити звездата Ким Кардашиан, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
транссекуална

2018.10.26 | 09:31

1
че то и нашата ЦВИНОКИО-шесте апартамента е същата знаменитост.

Добави коментар

Водещи новини