Хилари Клинтън: САЩ преживява момент на смут

  • 24 октомври 2018 21:17

  • 6914
  • 3
Хилари Клинтън: САЩ преживява момент на смут
© gettyimages (архив)

Бившият държавен секретар и кандидатка на Демократическата партия за президент Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 заяви, че САЩ преживяват момент на смут, коментирайки изпратения до нейното жилище подозрителен пакет, който може да съдържа взривно устройство, предаде Франс прес.

"Това е момент на смут, на дълбок разкол и ние трябва да направим всичко по силите си, за да сме единни", заяви Клинтън от щата Флорида, където предстои да участва в предизборна агитация за частичните парламентарни избори на 6 ноември.

Тя благодари на служителите на силите за сигурност за действията им и изрази надежда, че на предстоящите избори ще бъдат избрани хора, които да помогнат за преодоляване на разделението, предаде ТАСС.

Асошиейтед прес съобщава, че подозрителният пакет е бил идентифициран при рутинна проверка. Той не е бил доставен в жилището на семейство Клинтън. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви на пресконференция, че в изпратения до Си Ен Ен подозрителен пакет е открито взривно устройство и бял прах, предаде АФП. Това показва желание да се тероризират хората, подчерта той.

"Преминаваме през етап, в който хората усещат голяма омраза да витае във въздуха", подчерта кметът, член на Демократическата партия. "Този етап е много болезнен, но ще отмине", добави Де Блазио. Той обяви, че в града ще бъдат разположени полицейски подкрепления.

В Туитър кметът определи изпращането на подозрителния пакет в сградата на Си Ен Ен в града като терористичен акт, целящ подкопаване на свободата на медиите и сплашване на нюйоркчани, предаде ТАСС. "Но жителите на нашия град неведнъж са доказвали, че се изправят смело срещу терора", подчерта той и добави, че няма други конкретни заплахи.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви на същата пресконференция, че до неговата канцелария в Манхатън също е било изпратено подозрително устройство, съобщава АП. "Няма да се изненадам, ако подобни устройства се появят и на други места", добави губернаторът от Демократическата партия.

Началникът на разузнаването на нюйоркското полицейско управление заяви, че изпратеният до Си Ен Ен подозрителен пакет изглежда има връзка с пакетите, изпратени в жилищата на бившия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, бившия държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 и милиардера Джордж Сорос.

Началникът на отдела за борба с тероризма на нюйоркската полиция Джон Милър съобщи, че всички пакети до Сорос, Клинтън, Обама и Си Ен Ен изглежда са изпратени от един и същи човек. Устройствата са грубо изработени самоделни бомби, поставени в тръби. Засега не са извършени никакви арести и няма пострадали. Полицията се опитва да определи тенденцията при изпращането им. 

Първата дама на САЩ Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил осъди всички форми на заплахи и насилие и благодари на силите за сигурност за героичните им усилия.
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви в Туитър, че правителството на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския следи внимателно ситуацията. Това са действия на страхливци, които няма да бъдат толерирани, подчерта тя.

Подозрителен пакет, изпратен до канцеларията на депутатката от Демократическата партия Максин Уотърс, е бил прехванат от полицията на Капитолия, съобщава Ройтерс.

Канцеларията на сенаторката от Калифорния Камала Харис в Сан Диего също беше евакуирана за кратко днес, след като близо до нея бяха открити подозрителни пакети. Тревогата обаче се оказа фалшива, съобщава АФП. 

Последвайте канала на

БТА
6914 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.24 | 23:24

2
Някой съмнява ли се, че сама си го е пратила пакета?
не е така

2018.10.25 | 06:46

3
моника люйнски го е пратила за отмъщение на Бил клинтън за свирките навремето.
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2018.10.24 | 21:57

1
tazi durta alchna kuchka dobre cjhe nestana prezident prestiaviateli kvo shte she dastane sa koreite tai po na dalech tezi si misliat che sveyta sashtestvuva zaradi tiah daite da probvame dagi ostranim teh i tehnite semeistva ta dA VIDITE PO DOBUR SVIAT DA GHIVEIAT V POSTOIANEN STRAH SEGA DA VIDIAT DALI E BILO HUBAVO TOVA KOETO SA NAPRAVILI CELITEIM SEMEISTVA DASE NASERAT

Добави коментар

Водещи новини