Тръмп обяви, че съкращава помощта за Хондурас, Гватемала и Салвадор (снимки)

  • 22 октомври 2018 17:10

  • 1448
  • 2
Тръмп обяви, че съкращава помощта за Хондурас, Гватемала и Салвадор (снимки)
© Gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския определи насочилата се към страната мигрантска колона от Централна Америка като национална извънредна ситуация и обяви, че Съединените щати ще започнат да съкращават помощта си за Хондурас, Гватемала и Салвадор, предаде Ройтерс.

"За жалост изглежда, че полицията и армията на Мексико не могат да спрат Колоната, която се е насочила към Южната Граница на САЩ. Предупредих Граничната Охрана и Въоръжените ни сили, че това е Национална Извънредна Ситуация", написа Тръмп в Туитър.

"Гватемала, Хондурас и Салвадор не се справиха със задачата да спрат хората, които са напуснали страната и искат да дойдат незаконно в САЩ. Сега ще започнем да прекратяваме или съществено да намаляваме огромната чуждестранна помощ, която рутинно им се дава", заяви Тръмп в друг туит.

Хиляди мигранти, главно от Хондурас, се струпаха в мексиканския пограничен град Тапачула през уикенда, след като дойдоха пеша от границата с Гватемала. Мексиканската полиция следеше напредването на колоната, но не я спря, припомня Ройтерс.

Тръмп заплашва да спре помощта за региона и евентуално да затвори границата на САЩ с Мексико с помощта на армията, ако мигрантската колона не бъде спряна.

Последвайте канала на

БТА
1448 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.22 | 18:32

1
Защо некадърните фотографи го улавят в идиотски пози

2018.10.22 | 18:38

2
Хайде сега , фотографите са виновни

Добави коментар

Водещи новини