Тръмп се обяви за истински защитник на околната среда

  • 16 октомври 2018 07:23

  • 610
  • 1
Тръмп се обяви за истински защитник на околната среда
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се обяви за "истински защитник на околната среда", но въпреки консенсуса сред учените заяви, че не може да каже дали човешката дейност е причина за климатичните промени, предаде Франс прес.
"Искам абсолютно чиста вода, искам възможно най-чист въздух, какъвто вече имаме, това се подобри за последната година", заяви президентът, без да уточни на какви данни се позовава.


"Аз съм истински защитник на околната среда. Много хора се усмихват, когато го чуят", добави президентът, който посети щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл.

"Ще имам най-чистия въздух. Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката", продължи той. На въпрос за климатичните промени, които в миналото е наричал "шега", президентът отвърна: "Има нещо, независимо дали се дължи на човешката дейност или не", продължи той.

През юни 2017 г. Тръмп оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата.
Според изчисления на учени от Харвардския университет правителството на Тръмп е отменило или започнало да отменя 76 закона и регламента за околната среда, с което фактически отхвърля целите за намаляване на парниковите газове, определени от предшественика му Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
610 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.16 | 07:42

1
идиот

Добави коментар

Водещи новини