Мъск плаща 20 млн. глоба и напуска един от постовете си в "Тесла"

  • 01 октомври 2018 07:46

  • 2515
  • 2
Мъск плаща 20 млн. глоба и напуска един от постовете си в "Тесла"
© Getty Images

Американският предприемач Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, сключи споразумение с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ бизнесменът да плати 20 милиона долара и да се оттегли от поста председател на съвета на директорите на компанията "Тесла" (Tesla), съобщиха световните агенции.

"Тесла" също трябва да плати 20 милиона долара по силата на споразумението.

Американският борсов регулатор обяви, че е постигнато споразумение само два дни след като заведе дело с искане Мъск да бъде отстранен от поста главен изпълнителен директор. Комисията реши да го съди за измама на инвеститорите заради съобщението му в Туитър от 7 август, че обмисля изваждането на компанията от фондовата борса при цена на акциите й от 420 долара и че финансирането за тази операция е осигурено.

Съгласно постигнатото споразумение ще бъде излъчен нов председател на съвета на директорите, а Мъск ще остане главен изпълнителен директор на компанията производител на електрически автомобили.

Последвайте канала на

БТА
2515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kolxo

2018.10.01 | 17:11

2
Балонът се надува ... надувайте и вие.... до кога ли обаче? И тоя е като всички 'велики' визионери - не ги гледайте какво правят, слушайте ги какво обещават. Имат си един такъв и за президент.
Съдията

2018.10.01 | 09:51

1
Залезът започна...

Добави коментар

Водещи новини