Китай отхвърли твърденията на Тръмп пред ООН

  • 26 септември 2018 20:19

  • 2402
  • 0
Китай отхвърли твърденията на Тръмп пред ООН
© gettyimages

Китай отхвърли като "необосновани обвинения" думите на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, че Пекин се меси в междинните избори в САЩ, които ще се проведат през ноември, предаде ДПА.

Пекин отдавна се придържа към принципа за ненамеса във вътрешните работи на други държави, подчерта китайският външен министър Ван И пред Съвета за сигурност и добави: "Не сме се намесвали и няма да се месим във вътрешните работи на никоя държава". Министър Ван каза, че Китай призовава другите държави да спазват хартата на ООН и "да не се намесват в нашите вътрешни работи", предаде БТА, цитирайки АФП.

По-рано американският президент обвини Китай, че иска да му попречи да спечели предстоящите междинни избори в САЩ заради твърдата му позиция по въпроса за търговския обмен. "Китай се опитва да се меси в изборите през ноември 2018 г. срещу моето правителство", заяви Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. "Те не искат да спечеля или ние да спечелим, тъй като съм първият президент, противопоставил се на Китай по въпроса за търговията", добави той.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини