Тръмп прие в Белия дом президента на Кения (снимки+видео)

  • 28 август 2018 10:33

  • 1214
  • 0
Тръмп прие в Белия дом президента на Кения (снимки+видео)
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския прие в Белия дом кенийския си колега Ухуру Кениата, предаде Асошиейтед прес.

Двамата са обсъдили редица теми, включително сътрудничеството в борбата с тероризма и установяването на търговски и инвестиционни връзки.

В съвместно изявление Тръмп и Кениата обявиха, че са решили да издигнат отношенията между Съединените щати и Кения до "стратегическо партньорство", което ще включва годишен диалог с цел увеличаване на просперитета и в двете страни.

Кениата е вторият африкански президент, приет от Тръмп в Белия дом, след нигерийския им колега Мухамаду Бухари по-рано тази година, посочва БТА. Американският президент е критикуван, че обръща прекалено малко внимание на този континент, и бе призован да се извини, след като през януари изтече негов коментар в частен разговор за "страни помийни ями" в Африка.

Първата дама на САЩ Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил планира самостоятелна африканска обиколка тази есен.

Днес тя отново прикова вниманието със стилния си избор на тоалет. Тя беше облечена в типична за нейния стил пола във флорални мотиви и бледорозова близа без ръкави. Първата дама бе подбрала розови токчета. Двете първи дами засадиха фиданка в една от градините на Белия дом, а впечатление правеха токчетата на Мелания. Въпреки скъпия тоалет и високите обувки тя се справи със засаждането на дръвчето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини