Безрезултатни двудневни икономически преговори между САЩ и Китай

  • 24 август 2018 07:18

  • 1432
  • 0
Безрезултатни двудневни икономически преговори между САЩ и Китай
© gettyimages

САЩ и Китай завършиха двудневни преговори за търговията, без да постигнат значителен пробив на фона на изострящата се търговска война между тях, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Белият дом заяви, че двете страни са обсъдили "как да постигнат справедливост, баланс и взаимност в икономическите отношения". "Оценяваме това, че китайската делегация дойде в САЩ, за да участва в тези срещи. Американската делегация ще запознае своите началници с обсъжданията", каза говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс. По думите й разговорите са включвали "обръщане на внимание на структурни въпроси в Китай", в това число неговите политики в интелектуалната собственост и трансфера на технологии.

Това бяха първите лични американско-китайски срещи от началото на юни с цел уреждане на задълбочаващия се търговски конфликт. По-рано висш американски служител омаловажи шансовете за успех, като каза, че Китай още не е обърнал внимание на оплакванията на САЩ във връзка с предполагаемо незаконно присвояване на американска интелектуална собственост и индустриални субсидии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини