Доналд Тръмп: Джон Бренън е най-лошият директор на ЦРУ

  • 20 август 2018 21:56

  • 1891
  • 1
Доналд Тръмп: Джон Бренън е най-лошият директор на ЦРУ
© gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския определи Джон Бренън като най-лошия директор на ЦРУ. Той направи това в съобщение в Twitter.

Тръмп изрази съмнение в това, че Бренън ще го съди заради отнетия допуск до държавните тайни, както по-рано заяви бившият шеф на ЦРУ. "Надявам се, че най-лошият директор на ЦРУ в историята на нашата страна - Джон Бренан, ще подаде иск. След това ще бъде много лесно да се получат всички негови записи, текстове, електронни писма и документи, за да се покаже не само слабата му работа, но също и това, че е свързан с фалшифициране на лова на вещици (спецпрокурора, водещ разследването за вмешателство на Русия в президентските избори в САЩ Робърт Мюлер). Той няма да заведе дело", убеден е Тръмп.

Той подчертава, че няколцина се изказват в защита на Бренън във връзка с това, че допускът му до секретна информация обезпечава "много пари, висок авторитет", а също и позиция в ръководство на редица организации. "Това, разбира се, не е благодарение на добрата му работа! Той е "политикан", написа американският президент.

В понеделник над 175 бивши високопоставени сътрудника на Пентагона и Държавния департамент поставиха подписите си под заявлението, осъждащо Тръмп заради лишаването на Бренън от допуск до класифицирана информация. Миналата седмица 60 бивши ръководители и високопоставени чиновника на американските спецслужби се застъпиха за бившия директор на ЦРУ, заявявайки, че е инсинуация обвинението към него за незаконни действия докато е бил на поста си.На 15 август прессекретарят на Белия дом Сара Сандерс заяви, че президентът лишава Бренън от допуск до класифицирана информация. Тя допълни, че Тръмп е предприел тази стъпка, за да предотврати изтичане на конфиденциална информация. По думите й, президентът разглежда възможността да лиши от допуск до тайните още един от бившите шефове на ЦРУ - Майкъл Хейдън, бивши ръководител на ФБР Джеймс Коми, бившия директор на контраразузнаването на САЩ Джеймс Клепър и неколцина други служители.

Бренън оглавяваше ЦРУ от 2013 г до 2017 г. Преди това бе съветник на бившия американски президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият по въпросите за борбата с тероризма. Бренан напусна поста си на 20 януари 2017 г., в деня, в който Тръмп встъпи в длъжност. До тогава нееднократно двамата се критикуваха и задочно си разменяха различни обвинения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.08.20 | 22:26

1
тръмпито бавно но сигурно разчиства боклука. има много нагнили слоеве във великата демонкрация. гнилоча взе да смърди в цял свят.

Добави коментар

Водещи новини