Служителка на Конгреса в Колорадо окачи портрет на Путин вместо на Тръмп - наказаха я

  • 19 август 2018 15:08

  • 4393
  • 3
Служителка на Конгреса в Колорадо окачи портрет на Путин вместо на Тръмп - наказаха я
© gettyimages

Съветничка на лидер на демократите в Конгреса на американския щат Колорадо бе наказана, защото съдействала за окачване на портрет на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в зала, в която се окачвали портрети на американски президенти, близо до мястото, на което трябвало да бъде поставен портрет на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде БТА, цитирайки АП.

Инцидентът станал през юли. Мястото за портрета на Тръмп останало празно, защото не били събрани необходимите 10 000 долара за неговата направа. Група, нарекла се Прогрес сега за Колорадо, решила да постави портрет на Путин в галерията с президентските портрети в сградата на Конгреса на Колорадо. Сътрудничката на демократката и председателка на долната камара на местния Конгрес Крисанта Дюран - Кейти Марч, използвала правомощията си и баджа си за сигурност, за да позволи на членове на групата да внесат портрета. Той престоял в галерията за кратко. Сенатор от Демократическата партия го видял и си направил снимка с него, а после я качил в Туитър. Така се стигнало до санкционирането на Марч. Срещу нея били предприети дисциплинарни действия. Портретът бил махнат. На Марч било отнето и правото да влиза в сградата на Конгреса без проверка за сигурност. Тя вече се извини за действията си.

От групата Прогрес сега за Колорадо казаха, че портретът на Путин е целял да накара обществеността да осъзнае опасността от руското влияние върху Тръмп. Малко след инцидента била събрана и необходимата сума за нарисуването на портрет на Тръмп.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4393 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.19 | 15:57

1
Ако беше сложила портрет на нашият диктатор от Банкя сигутно щяха да я повишат.

2018.08.19 | 17:17

3
Грешиш, никой не уважава подлогите, дори и тези, които ги ползват!

2018.08.19 | 16:03

2
ти не спиш ли в неделя следобед, тролче? Мислех, че излизате само нощно време...

Добави коментар

Водещи новини