Тръмп се опитва да накара бивша съветничка да запази мълчание

  • 14 август 2018 21:37

  • 1714
  • 0
Тръмп се опитва да накара бивша съветничка да запази мълчание
© Getty Images

Предизборният екип на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се опитва да накара бившата си съветничка Омароса Маниголт Нюман да запази мълчание, искайки от нея да спази договор за поверителност, подписан преди тя да постъпи на работа в Белия дом, предадоха Ройтерс и ДПА.

Представител на предизборния екип потвърди, че в арбитражния съд на Ню Йорк е подаден иск, обвиняващ Маниголт Нюман в нарушаване на споразумението за поверителност, подписано през 2016 г. при назначаването й в предизборния екип на Тръмп.
Преди няколко месеца 44-годишната Маниголт Нюман беше уволнена от Белия дом. Днес беше публикувана нейна книга, в която тя се изказва крайно негативно за Тръмп, като го обвинява в расизъм, женомразство, склонност към нарцисизъм и липса на квалификация за заемания пост.

Авторката заявява, че при оставката й е бил предложен договор, предвиждащ изплащане на 15 000 долара всеки месец в замяна на мълчанието й, но тя е отказала. През последните дни тя публикува няколко направени тайно записа на разговори с президента и негови подчинени. Маниголт Нюман твърди, че разполага с още много такива записи и е готова да ги публикува.

Днес Тръмп отправи нова серия обиди срещу бившата си сътрудничка, отбелязва Франс прес. "Когато дадеш шанс на един хленчещ, луд боклук и й дадеш работа в Белия дом, предполагам, че просто не се получи. Добра работа от страна на Генерал Кели, защото бързо уволни това куче!", заяви президентът на САЩ в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
1714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини