Пожарникар загина при борба с пожарите в Калифорния

  • 14 август 2018 09:48

  • 988
  • 0
Пожарникар загина при борба с пожарите в Калифорния
© gettyimages

Пожарникар загина в борбата с горските пожари в Северна Калифорния, предадоха световните агенции, цитирани от БТА, като се позоваха на властите в югозападния щат на САЩ.

Пожарникарят, чиято самоличност не не разкрита, загинал в окръг Мендосино, съобщи местната пожарна в Туитър. Пожарът там е най-големият в историята на Калифорния. Той се разрасна на площ от 1361 кв. км и не се очаква да бъде овладян поне до 1 септември. Пламъците предизвикаха високите температури, сушата и силният вятър. Пожарът сега гори на около 160 км от Сан Франциско.

В момента с него се борят около 4000 пожарникари, включително международни екипи. С това общият брой на жертвите на поредицата пожари в Калифорния достигна 12. При два други пожара в района загинаха 11 човека, сред които петима пожарникари, отбелязва Асошиейтед прес. Националният парк Йосемити ще отвори отново днес, след като бе затворен в продължение на 20 дни заради пожар, съобщи още АП. Загубите от затварянето в разгара на туристическия сезон се оценяват на около 50 милиона долара. По-голямата част от парка ще отвори отново днес, след като избухналият на 13 юли пожар причини смъртта на двама пожарникари и изпепели близо 390 кв. км площи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини