Бившият ръководител на кампанията на Тръмп укрил милиони от работа в Украйна

  • 07 август 2018 21:39

  • 2795
  • 1
Бившият ръководител на кампанията на Тръмп укрил милиони от работа в Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)

Някогашният ръководител на предизборната кампания на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Пол Манафорт - е използвал фиктивни компании в Кипър, за да укрие доходи от политическа консултантска дейност за милиони долари, получени от проруска партия в Украйна. Това заяви днес пред съда ключов свидетел по дело срещу Манафорт в САЩ, предаде ДПА.

Рик Гейтс - бивше протеже на Манафорт, каза, че някогашният му шеф е скрил плащанията от своите счетоводители, за да не плаща данъци върху доходите в САЩ.

Вчера Гейтс призна, че незаконно е присвоил пари от консултантската фирма на Манафорт, който ръководеше кампанията на Тръмп по-малко от два месеца, докато през август 2016 г. не се разбра за работата му в Украйна.

Манафорт е съден в Александрия, щата Вирджиния, по обвинения в неплащане на данъци и банкова измама.

Той е първият обвиняем, изправен пред съда във връзка с разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите през 2016 г. в САЩ и евентуално съглашателство с кампанията на Тръмп, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пизда Иванич -- пиян скот

2018.08.08 | 05:24

1
А чичо Дончо колко е забърсал от блядовете щом слугата му е крал милиони ? Сигурно милиард !

Добави коментар

Водещи новини