Администрацията на Тръмп предлага засилване на мерките срещу чуждестранни хакери

  • 06 август 2018 10:18

  • 1126
  • 1
Администрацията на Тръмп предлага засилване на мерките срещу чуждестранни хакери
© Pixabay (архив)

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп подготви списък с допълнителни мерки, целящи да противодействат по-ефективно на кибератаките срещу стратегически инфраструктурни обекти в САЩ, извършвани от хакери, за които се смята, че се ползват с подкрепата на чужди правителства (Русия, Китай, Иран и Северна Корея (КНДР), пише в. "Уолстрийт джърнъл".

По данни на изданието новите мерки получават най-активна подкрепа от страна на Държавния департамент, министерствата на финансите и на отбраната. Целта на американските представители е да се борят с нарастващата опасност за американската енергийна система и други ключови индустрии. Американските представители са крайно притеснени от новините, че хакери, за които се предполага, че са свързани с Русия, са успели миналата година да проникнат в енергийната система на САЩ, като са можели да получат възможност да изключат изцяло доставките на електроенергия, отбелязва изданието, цитирано от ТАСС.

Предложените мерки целят да противодействат на диверсиите и на извършителите, без да засягат населението на страните, за които се смята, че подкрепят хакерските нападения. Сред предложените мерки е използването на международни заповеди за арест по линия на Интерпол, чрез които да се поиска от други страни да издирват и задържат заподозрените. Смята се, че това ще ограничи свободата им на действие и ще ги принуди да се крият в родината си. Освен това се предлага налагането на персонални санкции и конфискуване на активи, посочва "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1126 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.08.06 | 10:24

1
Их начии...Тъкмо Решетников беше набарал дамара да се бъзика с белите хора и....и ще му врътнат кранчето

Добави коментар

Водещи новини