Тръмп заплаши Юнкер

  • 24 юли 2018 11:23

  • 2494
  • 1
Тръмп заплаши Юнкер
© Getty Images/Guliver (Архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предупреди, че при провал на преговорите с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, Вашингтон може да въведе мита върху автомобилите, внасяни от страните от ЕС.

Разговорите между шефа на ЕК и президентът на САЩ трябва да се проведат утре.

Тръмп отправи предупреждението по време на конференция в Белия дом, посветена на пропагандирането на местната продукция, в която участваха представители на американската промишленост, уточни ТАСС, цитирана от БТА.

"Евросъюзът е заел много твърда позиция към Съединените щати. Те (представителите на ЕС) ще дойдат при мен в сряда и ще видим дали можем да уредим това. В противен случай ще ни са наложи да направим нещо с милионите техни автомобили, които пращат тук всяка година. Но, вероятно, ще измислим нещо", каза Тръмп.

Той подложи на критика предшествениците си, заради които, според него, САЩ "са губели работни места". По думите на Тръмп политиката на предишните президенти е била насочена към воденето не на "свободна търговия", а на "глупава търговия".

Тръмп заяви още, че "ерата на икономическата капитулация" е приключила, пише Асошиейтед прес.

Президентът на САЩ направи това изявление на изложението на "Произведено в Америка", в което участваха производители от всички щати. Това традиционно събитие се провежда на фона на изостреното внимание на финансовите пазари към наложените наказателни мита, довели до търговски спорове с Китай, Канада и европейските съюзници, припомнят международните агенции.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2018.07.24 | 11:52

1
тоя ще накара всички да си плащат на империята дан. и то много сериозна.

Добави коментар

Водещи новини