Ким Чен-ун с писмо до Тръмп

  • 12 юли 2018 21:04

  • 4059
  • 0
Ким Чен-ун с писмо до Тръмп
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския съобщи днес, че е получил писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, с дата 6 юли, в което Ким изразява увереност, че съвместните им усилия да подобрят отношенията ще успеят, предаде Ройтерс.

"Много добра бележка от Председателя Ким на Северна Корея. "Постига се голям напредък!", писа Тръмп в Туитър, прибавяйки снимка от писмото с превод на текста на английски език.

В писмото Ким благодари на Тръмп за работата му по "точното изпълнение на общата декларация" на двамата лидери след срещата им в Сингапур.

"Твърдо вярвам, че силната воля, искрените усилия и уникалния подход от моя страна и на Ваше Превъзходителство, г-н Президент, насочени към откриване на ново бъдеще в отношения между КНДР и САЩ, със сигурност ще донесат плодове", се казва в писмото, като се добавя, че има "епохален прогрес" в подобряването на отношенията.

Като обръща внимание на датата на изпращането - 6 юли, ДПА отбелязва, че това е станало по време на посещението в Пхенян на американския държавен секретар Майк Помпейо.

Ким не се срещна с Помпейо, а съобщенията за тази визита сочат, че тя не е е преминала добре.

Северна Корея обвини САЩ, че се опитват да й наложат едностранна денуклеаризация, а неин високопоставен представител, цитиран в държавните медии, каза, че разговорите на Помпейо в Пхенян били "много разочароващи".

Последвайте канала на

БТА
4059 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини