Марихуаната става законна и в Канада

  • 21 юни 2018 06:58

  • 947
  • 1
Марихуаната става законна и в Канада
© Pixabay

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви в Камарата на общините, че консумацията на марихуана за развлечение ще стане законна в страната от 17 октомври, предадоха ДПА и Франс прес.

Внесеният от либералното правителство законопроект бе приет от двете камари на парламента тази седмица. Той включваше преходен период от 8 до 12 седмици, за да се даде време на осемте провинции и три северни територии на Канада да организират продажбата на марихуана за развлечение в специализирани магазини. Трюдо обаче заяви, че провинциите са поискали повече време, затова законът ще влезе в сила 17 седмици след приемането му.

Правителството изтъква, че узаконяването е единственият начин да се попречи на незаконната индустрия с марихуана за милиарди долари, която в момента е под контрола на престъпни групировки, отбелязва ДПА.
Канада разреши употребата на марихуана за терапевтични цели през 2001 г. Сега тя става първата страна от Г-7 и втората в света след Уругвай, която узаконява консумацията на марихуана за развлечение, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
обикновен

2018.06.21 | 09:28

1
Е това е либералната пилитика на джендърите. Първата стъпка към наркотиците. Света тотално се управлява от абсолютни шизофреници, джендъри, гейове, лесбийки и болни мозъци. Лошото е че са влиятелни, подкрепят се мръсните гейове и разпространяват своята гнусна идеология върху другите страни с цел господство. Не се подавайте братя, на тези грехове. Господ ще ги съди неверниците и слугите на дявола ще гинат в ада.

Добави коментар

Водещи новини