Иванка Тръмп призова баща си да спре политиката за разделяне на деца-мигранти

  • 20 юни 2018 19:37

  • 3465
  • 2
Иванка Тръмп призова баща си да спре политиката за разделяне на деца-мигранти
© Getty Images/Guliver

Дъщерята на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, Иванка Тръмп, която е негова съветничка и довереница, е призовала баща си да сложи край на политиката за разделяне на деца от техните родители мигранти, задържани на границата с Мексико, предаде "Франс прес".

Тръмп е споменал, че дъщеря му Иванка го е подтикнала да сложи край на тази практика. Президентът на САЩ признал, че трябва да се прекрати разделянето на деца от родителите им и че кадрите на разделени от родителите деца били прекалено болезнени, и търсел законно решение на въпроса.Иванка Тръмп е видяла кадрите и е казала, че заради редица причини този въпрос трябва да бъде уреден.

Дъщерята на президента на САЩ не е реагирала публично на спорната практика на разделяне на деца от родителите им без документи, породила редица критики както на националната, така и на международната политическа сцена.

Вчера губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че щатът ще атакува в съда администрацията на Тръмп за нарушение на конституционните права на децата мигранти и техните семейства. Той каза, че властите в Ню Йорк имат информация за над 70 деца, настанени във федерални центрове в щата, след като са били разделени от родителите им, отбелязва БТА.

Ню Йорк, който е бастион на демократите и въплъщение на имиджа на Америка като имигрантска земя, се противопоставя от идването на Тръмп на власт на всички мерки за ограничаване на миграцията, предприети от неговата администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна то4ка

2018.06.20 | 20:49

1
А дъщерята на Путаша кога ще го призове да спре да краде сънародниците си? Кога!?! Мъмър...мълчи кат комундел на разпит

2018.06.21 | 10:29

2
Руснаците както и Българите са със съдрани кожи от гърбовете от техните родни Олигарси. Путин има вътрешна битка с олигарсите си да не изнасят капиталите в чужбина. а нашите БГ олигарси си ги гледаме като писани яйца. Четем за техните истории, радваме им се.

Добави коментар

Водещи новини